2011. július 20., szerda

Low Budget esküvő a Balaton partján

Ebben a blogban olyan ötleteket, tippeket kaphattok, melyekkel az esküvői büdzsét hathatósan csökkenthetitek. Alapvetően, mindenkit lebeszélünk a rongyrázós esküvőről, nem csak azért, mert totálisan értelmetlen egy vagyont elverni egyetlen nap alatt, hanem azért is, mert az a tapasztalatom, hogy a minimál költségvetéssel, baráti segítséggel összehozott minibulik, sokkal de sokkal nagyobb élményt nyújtanak végül. És az is tuti, hogy senki sem fog feszengeni a Nagy Napon.

 A családias hangulat és a barátok hathatós bevonása jellemezte Sóésbors Emese esküvői előkészületeit. A végeredmény egy fenomenális Balaton-parti esküvő lett. Lehet tőlük lenyúlni az ötleteket, és ne féljetek bevonni a szervezésbe a barátokat, rokonokat!



Mi volt a koncepciótok a szervezés alatt?

2007ben volt az esküvőnk, már megvolt az első babánk is, meg egyébként sem szeretjük a nagy felhajtást, így a vőfély, vonulás, emeletes torta, zenekar és ültetett tízfogásos vacsora is elmaradt.
Ehelyett egy Balaton -parti kávézót választottunk egy pici vitorláskikötőben. Itt garantálható volt a laza hangulat és mivel szeptemberben tartottuk a bulit sikerült megoldani, hogy zártkörű legyen.

Mi az, ami sk készült az esküvőre?

A meghívókat egy házibuli keretében csináltuk a barátainkkal, vettünk szép dekopapírt hozzávaló borítékkal és egy nyomdában megnyomattuk/vágattuk, szereltünk rájuk egy fém huzalra gyöngyöket, közben nagyon jól szórakoztunk.
A gyönyörű díszítés Livi barátnőmék  ajándéka volt, ő csinálta a menyasszonyi csokrot és az asztaldíszeket is, a falra a tesóm vicces fekete-fehér családi képeket nyomtatott dekorációként.
A vendégek ajándékba pici, de nagyon szép hűtőmágneseket kaptak egy fekete-fehér fotóval hármunkról (harmadik az akkor egyéves kisfiunk), ezeket a tesóm  http://effiefoto.blogspot.com/ csinálta nekünk és ő is csomagolta be, isteniek lettek.

A ruhádat hol szerezted?

A ruhámat egy varrónővel varrattam, én vettem az anyagot és együtt kitaláltuk a szabást, a törpesarkú cipőt nyár végi leárazáson szerváltam a Vagabondban. Az uram egy hózentrógerrel dobta fel a konfekció szettjét. Az ékszereket a látomásban vettem.


Mesélj a ceremóniáról és a lagziról!

Egy lepukkant motorcsónakkal érkeztünk meg és a ceremóniához kölcsönöztünk egy fahajót egy ismerős ismerősétől, erre áltunk fel, az anyakönyvvezető pedig a parton beszélt.  A tesóm és az uram tesója mondott beszédet a ceremónia után, ők voltak a tanúk is, Kata barátnőm pedig költött egy meglepetés verset rólunk a tavaszi szél dallamára, ezt az egész társaság elénekelte, persze a beszédet is és a dalt is mindketten végigbőgtük -  röhögtük, közben szépen ment lefelé a nap Tihany felett, pedig délelőtt még zuhogott és kb. 15 fok volt.

Összesen kb. 70en voltunk. A kaja balatoni menü volt büfé stílusban, lángos, mindenféle saláták, grillhhúsok, különleges kenyerek, csináltam egy óriási adag tabuleh-t is. Egy nagy répatortát rendeltünk egy siófoki cukrászdából a jelképünkkel, ami három fa volt (vicces, hogy a kisfiúnk jele később az oviban pont lombos fa lett).
A ceremónia előtt volt rózsás limonádé, sör, bor, fröccs, apró falatkák, pogácsák amivel körbejártak a pincérek. Volt aki sörrel ülte végig az esküvőt, ezt akartuk is, a lényeg az volt, hogy senki ne érezze magát feszélyezve, csak egy laza grillpartin, egy picit azért "megadva a módját". Voltak még baráti beszédek és poénok például egy zenemontázs azokról az emlékezetes számokról, amik mindegyike köthető volt valamilyen régi poénhoz. DJ és zenekar nem volt, mi válogattuk össze a zenéket, de hoztak a vendégek is, így mindenki táncolt, még az idősebbek is.
Volt viszont csocsó, amit kölcsönkértünk egy kocsmatulajdonos ismerőstől, ezt imádták a gyerekek, folyamatosan játszott rajta valaki. Ajándékba minden vendégtől kértünk egy A4es lapot, amire bármit írhattak, amihez kedvük volt, de raktunk ki lapokat is filccel, zsírkrétával, hogy improvizálhasson, aki elfelejtette, ebből a végén csináltunk egy könyvet, ez volt a közös nászajándék.

Hivatalos fotós sem volt, a barátok képeiből nyomtattunk a végén, illetve egy fotós barátunk készített a ceremónia közben pár képet. Videót a saját kameránkkal csinált Atti barátunk, aki aztán meg is vágta nekünk ajándékba.

Mi az, amit mai fejjel másként csinálnál?

Két dolgot bántunk meg: egy dj jó lett volna, kicsit szétzilálta a bulit, hogy mindenki keverte a zenéket és a mai fejünkkel ültetést is csinálnánk, bár nagyjából tudtuk, hogy ki hova ül majd, főasztalt direkt nem akartunk.

Mennyibe került az esküvőtök végül?

Ajándékok szülőknek, hajóbérlés, anyakönyvvezető, hivatalos iratok: százezer körül
Kettőnk ruhája szintén százezer körül
Kaja és pia teremmel, jattokkal együtt: kb nyolcezer forint fejenként ( a Konyári borokat a pincében vettük, kaptunk pálinkát, a többit a hely adta)
Meghívó: kb. tízezer forint postaköltséggel együtt
Simán értem egyébként, hogy hogy költenek emberek 5-10 milliókat és hogy mekkora biznisz az egész esküvősdi. Mi is tök jól szórakoztunk, de nem lejmoltuk le senkit és bankhitelt sem vettünk fel és igazán emlékezetes-szépséges nap volt az a szeptember elseje.

1 megjegyzés:

  1. Kedves Emese! Valami ilyesmit képzelek el én is csak én már ott elakadtam, hogy nem találok anyakönyvezetőt a balaton partján aki öszzeadna minket...Kérlek szépen segíts, hogy hová és kihez fordulhatnék. előre is köszönöm! Sok Boldogságot! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...